Behandelingen

Energetische gezichtsbehandeling

Zou je naast het hebben van een stralende huid, ook zelf weer lekker in je vel willen zitten? Maak dan eens een afspraak voor een energetische gezichtsbehandeling. Als natuurgeneeskundig therapeut bied ik je een zeer effectieve behandeling, die zowel de gezichtshuid als het gehele lichaam o.a. via het meridiaansysteem ontdoet van belastende energie, spanning en afvalstoffen. Mijn holistische benadering van de huid, waarborgt niet alleen de kwaliteit van je huid van buitenaf, maar weerspiegelt na behandeling ook je innerlijke schoonheid.

Gezondheid en natuurlijke schoonheid uit tijdloze wijsheid
Tijdens deze huidtherapie maak ik gebruik van diverse technieken en van de ontgiftende en geneeskrachtige werking van chlorofyl. Dit pigment speelt een centrale rol bij de fotosynthese, die planten hun kenmerkende groene kleur geeft. In deze behandeling draagt het bij aan een betere doorbloeding en ontgifting van de huid.

 • De behandeling richt zich op:
 • Een goede doorbloeding
 • Ontgifting
 • Afvoer van belastende energie
 • Ontspanning
 • Emotionele balans

 • De effecten van de behandeling:
 • Meer kleur in het gezicht
 • Vocht herstellend
 • Rimpel vermindering
 • Stralende uitstraling
 • Verhoging van de totale gezondheid

Heb je vragen of wil je een afspraak maken, bel of gerust.

Natuurgeneeskundig consult

De insteek van een natuurgeneeskundig consult is om samen, middels een inzichtgesprek, de klacht- of ziekteoorzaak op te sporen.

Onze wereld bestaat inmiddels uit één groot draadloos netwerk en heeft ons, behalve dagelijks gebruik van onze mobiele telefoons en een nog snellere internetverbinding, helaas ook al vele vage klachten opgeleverd.

Een andere bekende ziekteveroorzaker is het hebben van amalgaamvullingen in ons gebit. Bij veelvuldig kauwen kunnen amalgaamvullingen gaan lekken en zo kan het zijn dat we, zonder dat wij ons dat beseffen, zomaar met een kwikvergiftiging blijven doorlopen. Het hebben van zware metalen in ons lichaam, waar kwik er onder andere één van is, kan tot de meest uiteenlopende klachten leiden. Dat het zijn weerslag treft in ons lichaam is zeker. Te denken valt aan klachten in één of meerdere organen en dit kan weer leiden tot nog grotere klachten omdat onze organen nauw met elkaar verbonden zijn.

Uiteraard zijn er nog vele andere klachten te benoemen die zich niet zomaar in een vakje laten stoppen. Waar het om gaat is dat het zeer vervelend kan zijn als je door je arts keer op keer naar huis wordt gestuurd omdat er of niets mankeert of het vanzelf over moet gaan. In sommige gevallen krijg je medicatie voorgeschreven, echter realiseer je goed dat dit in de meeste gevallen de klacht behandelt en niet de onderliggende oorzaak.

Een gul hart en heilzame handelingen leiden tot een grotere vrede..... – Dalai Lama –
Tevens kan de oorzaak worden opgespoord middels (bio)resonantie, een verschijnsel waarbij een trilling, een ander voorwerp of weefsel laat meetrillen. Dit treedt op als beide frequenties hetzelfde zijn. Dit verschijnsel kunnen we gebruiken om ziekten te onderzoeken en om te behandelen met diverse middelen en methoden.

Daarnaast werk ik graag met de Bach Bloesem Remedies, edelstenen, healingen, Jiaogulan, (aangepaste) voedingsadviezen, psychotherapie, LichtWezen Meesteressences en ontspanningstherapie, dit is een combinatie van Reiki en meditatie. Uiteraard is geen enkele behandeling hetzelfde omdat elke klacht net weer anders is en wij tenslotte allemaal uniek zijn.

Misschien helpt het lezen van deze informatie je om niet langer door te blijven lopen met vage klachten waar maar geen oplossing voor lijkt te zijn. bel of gerust voor een advies of afspraak.

Ontspanningstherapie

In onze huidige, jachtige en veeleisende maatschappij ontmoet ik veel mensen die nauwelijks tot niet meer in staat zijn om zichzelf te kunnen ontspannen. Klachten die zich hierbij veelal laten zien zijn stress, hoofdpijn, stijve nek en schouders en rugklachten. Door mijn ruime ervaring met diverse vormen van yoga en meditatie, massage en de combinatie van de subtiele energie van Reiki, verdwijnen je klachten als sneeuw voor de zon. Mijn heldervoelen stelt mij in staat om met je mee te voelen en daardoor snel de oorzaak van de klacht te achterhalen. Tevens zal ik je waar nodig opnieuw bewust maken van je ademhaling en je in korte tijd helemaal naar jezelf weten terug te brengen. Met ons hoofd komen we er niet meer. Steeds vaker zullen we in situaties komen dat we vanuit ons hart mogen leren kijken. Te vaak neemt ons ratio het nog van ons over en leven we vanuit onze gedachten, meestal in het verleden of alvast in de toekomst. Meditatie geeft ontspanning en brengt je weer in het moment van het NU, het heden.

De stilte is een vriend die je nooit verraadt..... – Confucius –

Kinderen in de praktijk

Zou je wel eens willen weten wat er in het hoofd van je kind omgaat, of wat de boodschap is achter het gedrag wat hij of zij laat zien. Ook dan zijn jullie van harte welkom in de praktijk. Om de wereld te ontdekken leven kinderen geheel vanuit hun eigen wijsheid, echter ouders hebben daar vaak nog grote moeite mee. Als ouder ben je tenslotte volgens de overtuigingen van jouw ouders groot gebracht en dat gaat onbewust niet altijd samen met de ontdekkingsreis van je kind. Tevens benaderen kinderen alles vanuit emotie en om ze daar in te begeleiden hebben wij daar als ouder nog een flinke inhaalslag te maken. Uiting geven aan gevoelens is voor velen nog steeds niet altijd even gemakkelijk.

Als de maan komt, valt de nacht, ik val nog lang niet in slaap, ik kijk omhoog, ik wacht, als er een ster valt, zeg is stil, wat ik het allerliefste wil..... – kinderwensje –
In deze tijd hebben vele baby's en kinderen klachten als voedselintolerantie, astma, eczeem, allergieën, of andere aandoeningen. Tevens kunnen zij moeite hebben met concentratie of leerproblemen, kunnen dromerig zijn, ervaren grote moeite met bedrog, liegen en onechtheid of hebben paranormale ervaringen en reageren sterk intuïtief. Deze groep kinderen reageert bijzonder goed op behandelingen als Reiki, Healing of Bach Bloesem Remedies en laten in korte tijd verbijsterende veranderingen zien. Uiteraard reik ik ook de ouders graag de benodigde inzichten aan, die zeker thuis of op school hun positieve bijdrage zullen leveren.

De gezondheid of het functioneren van onze kinderen kan soms behoorlijk wat onrust of twijfel met zich meebrengen. Hopelijk helpt het lezen van deze informatie de drempel te verlagen, bel of mail gerust voor advies of een afspraak.

Healing

Healing geeft ons letterlijk het gevoel meer “heelheid” te ervaren. Door te werken op fysiek, mentaal, emotioneel én zielsniveau ontstaat er een gezonde balans in en om het lichaam. In de eerste instantie uit zich dat fysiek in een diepe ontspanning, waardoor je lichaam de kans krijgt om belangrijke systemen zoals het centrale zenuwstelsel, hormoonstelsel en het immuunsystemen te reguleren.

Healing kan je bijzonder goed helpen op het mentale en emotionele vlak. Mijn opleiding Universal Cosmic Healing heb ik gevolgd bij Ronald Nieuwenhuizen. Daarnaast laat ik me graag inspireren door het werk van groot leermeester Hohepa Delamere. Te Oomai Reia, Maori Healing is de oude geneeskunst die de Maori healers uit Nieuw Zeeland al eeuwenlang gebruiken. Universal Cosmic Healing werkt samen met Lichtmeester- energieën welke net als bij Maori Healing een bepaalde energie aanzetten, transformatie teweeg brengen en bewustwordingsprocessen in gang zetten. Dit breng ons meer in overeenstemming met onze ziel, waardoor we als persoon verder kunnen groeien.

Your vision will become clear, only when you look into your heart. Who looks outside, dreams, Who looks inside, awakens.....– Carl Jung –
Ik werk graag samen met de energie van de vier elementen. Afhankelijk van de hulpvraag is het mogelijk om de elementen Aarde, Water, Vuur en Lucht naast de al eerder genoemde energieën in te zetten. Het element Aarde kan helpen om het fysieke lichaam te stabiliseren en sterker te maken, letterlijk te aarden en om tot rust te komen, biedt structuur en helpt om geduldig en geconcentreerd te zijn. Het element Water kenmerkt zicht door de dingen juist in beweging te zetten, ondersteunt bij het loslaten en helpt het lichaam fysiek alsmede emotioneel te ontgiften en te zuiveren. Onze levenslust wordt aangewakkerd door het element Vuur, dit element geeft nieuwe levenskracht, vitaliteit en hartstocht en geeft ons moed en doorzettingsvermogen om vol wilskracht aan iets nieuws te beginnen. Het element Lucht tot slot, laat zich goed inzetten om helderheid te verkrijgen, om intuïtie te versterken en om een verandering aan te zetten, ons letterlijk lucht te geven en ruimte te creëren.

De sterk transformerende werking van Healing laat zich gemakkelijk met inzichtgesprekken of andere behandelingen combineren. Sommige personen herkennen de energie direct al bij het binnen komen van de praktijk, welke zich als rust, liefde en sereniteit laat omschrijven.

Voor een advies of het maken van een afspraak, bel of mail gerust. Graag tot ziens in Praktijk voor Natuurlijk en Holistisch Genezen Sandra Eikens

Usui Reiki

Vrij vertaald uit het Japans betekent Reiki Universele “levensenergie”. Als je de woorden “rei” = Universum en “ki” = kracht samenvoegt geeft dit de allesomvattende en alles doordringende levenskracht. Net als bij healing wordt de energie bij Reiki, of ook wel chi of prana genoemd, door de handen van de gever naar de ontvanger geleid. Deze energie wordt door zijn holistische werking als zeer heilzaam ervaren en stimuleert bovenal het zelfhelend vermogen.

Tegelijk wijst Reiki je de weg naar meer inzicht. Als je goed naar die energie luistert, het bewustzijn van Reiki, dan zul je inzien dat je altijd en eeuwig met de hogere dimensie, het Universum, verbonden kunt blijven. Wanneer je dit voor jezelf ontdekt en je daar steeds meer voor openstelt zal je leven veranderen.

Usui Raiki
 • Effecten van een Reiki behandeling:
 • bevorderen van het energie evenwicht
 • vermindering van stress
 • bevordering van het loslaten van emoties
 • verruiming van het bewustzijn
 • versterking van de levenskracht
 • inwerking op de ziekteoorzaak
 • Geneest in zijn totaliteit
 • Bevordering van creativiteit


Omdat wij ernaar kijken en niet zien, wordt het onzichtbaar genoemd;
omdat wij ernaar luisteren en niet horen, wordt het onhoorbaar genoemd;
omdat wij ernaar reiken en niet treffen, wordt het ontastbaar genoemd;
omhoog geen schittering, geen duister bij de val,
eeuwig en oneindig, onnoembaar, gaat het terug naar waar niets en alles is.
Men noemt het vorm zonder vorm, beeld zonder iets.
Men noemt het onbepaald en ongrijpbaar;
ga het tegemoet en je ziet geen voor, volg het en je ziet geen achter.....
– Tao Te Tjing –

Psychotherapie - Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een stroming binnen de psychotherapie die zich richt op ons denken en voelen en waarnaar we vervolgens handelen. In verhouding tot de meeste andere therapieën kent cognitieve gedragstherapie een korte behandelingsduur.

Reizen is naar jezelf kijken, tegen een andere achtergrond.....
Je hoeft niet perse depressief te zijn om therapie te volgen, soms zijn we door het nemen van verkeerde beslissingen vastgelopen in een bepaalde situatie en zien we even geen oplossing meer. In een aantal korte gesprekken neem ik je mee op reis om samen inzicht te verkrijgen in jouw gedachtewereld. Tijdens de gesprekken zul je merken dat je vertrouwen groeit naarmate angsten en boosheid gereduceerd worden. Dit zal je het gevoel geven weer in actie te willen komen waardoor er een verandering plaats kan vinden.

Net als bij hypnotherapie laat psychotherapie zich bijzonder goed combineren met energetisch lichaamswerk. Dit proces vindt veelal tegelijkertijd plaats, waardoor er letterlijk ruimte gecreëerd wordt om je nieuw verkregen inzichten logisch te kunnen integreren.

Psychotherapie - Hypnotherapie en regressie

Hypnose, afkomstig van het Griekse woord hypnos dat slaap betekent, is een oeroude techniek om iemand te laten ontspannen, in trance te brengen, en contact te laten maken met zijn onderbewuste. Tijdens die ontspanning ben je je over het algemeen volledig bewust van wat er gezegd wordt en van wat je tijdens de sessie beleefd. Hypnose brengt je in een dermate veranderde bewustzijnstoestand, die ervoor zorgt dat verborgen ervaringen of ingesleten patronen uit het onderbewuste naar boven gehaald kunnen worden.

Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder..... – Lao Tse –
Het verwerken van trauma's, het opruimen van die patronen en het veranderen van ongewenst gedrag betekent vaak dat je dient terug te gaan naar het verleden. Daarom wordt bij hypnotherapie vaak gebruik gemaakt van regressie. Met regressietechnieken breng je verborgen herinneringen en weggestopte traumatische ervaringen naar boven en pak je ze aan. Al tijdens de sessies begint het verwerkingsproces. Het werken met suggesties brengt een veranderingsproces op gang en bevrijd je van obstakels uit het verleden. Zo kun je jezelf vrijer en zelfverzekerder gaan voelen. Regressietechnieken bieden goede aanknopingspunten om tot de bron van een probleem te komen en deze blijvend op te lossen.

Simpel gezegd is hypnose een toestand waarbij je je aandacht focust op één bepaald onderwerp. Lekker dagdromen is als het ware ook een vorm van hypnose. Een ander positief aspect is dat hypnose zich, net als cognitieve gedragstherapie, uitstekend laat combineren met andere vormen van therapie, zoals bijvoorbeeld energetisch lichaamswerk of reiki en healing.

Natuurlijke geneeswijzen: Bach Bloesem Remedies

Dr. Edward Bach (1886-1936) was een arts, homeopaat en bacterioloog en zijn filosofie was gebaseerd op eenvoud. Hij was als arts zijn tijd ver vooruit. Dit werd weerspiegeld in zijn levenswijze en het complete werk dat hij ons heeft nagelaten. Net als veel artsen tegenwoordig, geloofde hij dat de gemoedstoestand een belangrijke rol heeft bij het ontstaan en genezen van ziekten. Toen hij in 1936 stierf had hij een compleet systeem ontwikkeld van 38 bloesemremedies. Elke remedie (op Rock Water na) is bereid uit de bloesems van planten, bomen en struiken. Deze bloesemremedies behandelen de persoon in plaats van de ziekte of de symptomen.

 • Dr. Bach heeft de remedies in zeven groepen ingedeeld. Iedere groep vertegenwoordigt het fundamentele conflict, dat ons belemmert trouw aan onszelf te zijn.
 • Angst
 • Onzekerheid
 • Onvoldoende interesse in het hier en nu
 • Eenzaamheid
 • Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
 • Moedeloosheid of wanhoop
 • Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Binnen elke groep werkt iedere remedie transformerend op de specifieke aard van de betreffende klacht. Het effect van de remedies is niét het onderdrukken van een negatieve karaktereigenschap, maar om deze om te zetten in een positieve. Dit zal zich absoluut laten zien in vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, vertrouwen in je omgeving, dan wel het vertrouwen dat er meer is tussen hemel en aarde.

Gezondheid berust op het in harmonie zijn met de ziel..... – Dr. Edward Bach –
Dr. Bach omschreef naast de zeven conflictgebieden ook de verschillende fasen in het genezingsproces: vrede, hoop, vreugde, geloof, overtuiging, wijsheid en liefde. Door de sterk transformerende kracht die er van de remedies uitgaat, werk ik graag met hun energie samen. De Bach Bloesem Remedies geven op zich zelf een uitstekend resultaat, maar laten zich tevens bijzonder goed combineren met andere behandelingen die ik geef. Hierdoor wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam maximaal gestimuleerd en kan het fysieke systeem alle energie aanwenden die het nodig heeft bij de strijd tegen ziekte of stress.

Natuurlijke geneeswijzen: Jiaogulan, een wonderlijke plant uit China

Uit medisch oogpunt gezien is de effectieve werking van Jiaogulan tweeledig. * Ten eerste heeft Jiaogulan een adaptogene werking. Adaptogeen betekent “aanpassen”. Men kan stellen dat adaptogenen het lichaam helpen zich aan te passen aan uit- of inwendige stressfactoren. Het is een stof die helpt om de natuurlijke toestand, of het evenwicht in de lichamelijke functies te herstellen. Er zijn niet veel planten die binnen deze rubriek vallen. Één op de vierduizend planten kan binnen deze categorie worden gerekend.

Jiaogulan voldoet aan al deze adaptogene eigenschappen en bezit daarnaast zeer belangrijke vitamines, mineralen en aminozuren. Jiaogulan heeft een voedende werking op de organen. Het verhoogt de bloedtoevoer naar de organen waardoor ze beter van zuurstof en vitale celstoffen worden voorzien. Daarnaast oefent het een belangrijk kalmerende en rustgevende werking uit op het zenuw- en hormoonstelsel.

Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder..... – Lao Tse –
Jiaogulan werkt daar waar het nodig is. Ondanks de energieke werking kun je het rustig als thee voor het slapen gaan drinken, zonder dat je slaap gestoord wordt. Als het lichaam rust nodig heeft zorgt Jiaogulan voor een weldadige slaap. Bloedvetten en bloedsuikers worden genormaliseerd en organen worden ontgift. Aan het rijtje van toepassingen en eigenschappen kunnen net als de reeks studies die naar de gezondheidseffecten van Jiaogulan zijn gedaan, enkele bladzijden worden gewijd.

* Ten tweede heeft Jiaogulan een sterk anti-oxidatieve werking. Onder normale omstandigheden worden lichaamscellen beschermd tegen vrije radicalen. Als de balans tussen de vorming van vrije radicalen en de anti-oxidatieve verdediging verstoord is, kunnen vrije radicale schadelijk worden voor het lichaam. Er is dan sprake van zogenaamde oxidatieve stress. Dit kan leiden tot celbeschadiging en functieverlies en speelt waarschijnlijk een rol bij het ontstaan van verschillende ziekten, zoals kanker en hart- en vaatziekten. Ook aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en verouderingsverschijnselen worden in verband gebracht met een overmatige aanmaak of onvoldoende afbraak van vrije radicalen. Het feit dat een bepaalde stof een anti-oxidatieve werking heeft, zegt echter niet zoveel. Of de stof schadelijk effect van vrije radicalen teniet kan doen is afhankelijk van het vermogen van de stof om in voldoende mate te worden opgenomen door het lichaam en op de juiste plaats in het lichaam aanwezig te zijn. Ook hierin is Jiaogulan het antwoord.

Natuurlijke geneeswijzen: Vita-Chlorofyl

Vita-Chlorofyl is een chlorofylcompositie op basis van Alfalfakwaliteit. Dat betekent dat dit voedingssupplement alle vitamines mineralen, sporenelementen en essentiële vetzuren bevat die van nature in deze plant voorkomen. Alfalfa is een van de grootste natuurlijke bronnen van Chlorofyl. Chlorofyl is het pigment dat aan planten die karakteristieke groene kleur geeft. Deze stof speelt een centrale rol bij de fotosynthese. Dit is het proces dat verantwoordelijk is voor de omzetting van zonne-energie in koolhydraten. Vita- Chlorofyl wordt geadviseerd voor het algemene onderhoud van het lichaam. Specifiek kan dit voedingssupplement worden ingezet voor het verwijderen van zware metalen uit het lichaam, het versterken van het immuunstysteem en het schoon houden van de bloedvaten.

Alles heeft zijn schoonheid, maar niet iedereen ziet haar..... – Confucius -
De meest in het oog springende eigenschap van Chlorofyl is het vermogen om zware metalen aan zich te binden en af te voeren uit het lichaam. Dit levert een grote bijdrage aan het behoud van de gezondheid. Door uiteenlopende omstandigheden blijven lichaamsvreemde stoffen in het lichaam achter. Verontreinigingen van voedingsmiddelen is daarvan een bekend voorbeeld. Maar ook medicijnen en amalgaam in het gebit kunnen een opstapeling van zware metalen in het lichaam veroorzaken. In veel gevallen kunnen de reinigingsorganen het verwerkingsproces onvoldoende aan. Zware metalen bevorderen de toename van vrije radicalen. Vita-Chlorofyl help dit proces te voorkomen, zodat het afweersysteem in tact blijft en de gezondheid behouden blijft. Bovendien is de beschermende invloed op DNA groter dan die van Retinol, Bètacaroteen, vitamine C en vitamine E.

De cosmetica lijn van Vita-Chloroyl werkt door tot diep in de Onderderhuid (zie afbeelding).

onderderhuid